fbpx

Highlights van Nijmegen met gids

Met deze tour door Nijmegen fiets je over de Oversteek, de Waalbrug en eind je in het stadscentrum. Je hebt prachtig uitzicht op de stad en passeert diverse periodes uit de geschiedenis.

Guided fietstour
2,5 uur
max. 15
€30
Vrijdag - Zaterdag - Zondag
Direct boeken Lees meer

Een rondje Nijmegen! Met deze fietstour steek je de rivier de Waal over en fiets je langs de skyline van Nijmegen. Deze tour zal je meenemen door diverse tijden van de geschiedenis. Van de Romeinse tijd tot aan Operatie Market Garden, maar ook de relatief nieuwe Spiegelwaal komt in beeld. Na de bruggen fiets je langs bijzondere plekken in het stadscentrum en fietsen je door de kleine straatjes van de benedenstad. Laat je verrassen en meenemen door de brede horizon van Nijmegen.

Extra opties
Voor een extra mooie belevenis van de stad kun je ervoor kiezen om na de fietstour nog een activiteit te plannen. Hier volgen een aantal opties die je tijdens het boeken van de fietstour toe kan voegen:

 • Een rondleiding in het hart van Nijmegen, de Stevenskerk.
 • Bierproeverij met Nijmeegse van brouwerij Oersoep biertjes bij STOOM!

 

 

Route start

Leaderboard van deze maand

Nog geen inzendingen

Volledig leaderboard

Nog geen inzendingen

13 Reviews voor Highlights van Nijmegen met gids

 1. Marco Bosch schreef:

  Vandaag leuke stadtour gehad
  Leuke vlotte en kundige gids
  Aanrader mensen

  Groet Marco Bosch

 2. Chantal & Ernst schreef:

  Nijmegen op zijn leukst! Stap op de fiets en laat je verrassen! Julia laat je bijzondere plekjes zien en vertelt daar mooie verhalen bij. Ze neemt Je mee over de bruggen van de Waal en door historisch Nijmegen. Een heerlijke middag gehad!!

 3. Jilke schreef:

  Geweldig!
  Wat een onwijs leuke tour is dit. Met Julia’s levendige, mooie verhalen brengt ze de geschiedenis van Nijmegen naar voren. Speciale wensen of verzoekjes worden zonder problemen in de tour verwerkt en ze houdt de informatie compact en begrijpbaar zodat het niet saai wordt. Aanrader!

 4. Tanja from Australia schreef:

  Fantastic!
  What a fantastic cycle tour through Nijmegen. Our guide, Julia, was knowledgeable and passionate about her home city. We were met on time and were given great bikes and some time to get used to cycling before hitting the road. Her English was great. We had a wonderful, informative tour of a wonderful city that I now know much more about. I highly recommend this tour.

 5. Maartje schreef:

  Dankjewel Julia voor jouw ‘rondje Nijmegen’. We hebben de stad en haar geschiedenis goed leren kennen. Deze fietstoer door Nijmegen was een super begin van de vakantie in Nijmegen. Ik heb de quiz-tochten al op mijn todo-lijst gezet.

 6. Monique schreef:

  Super leuke fietstocht met veel info en weetjes over Nijmegen en de geschiedenis. Julia is super enthousiast, vriendelijk en weet erg veel te vertellen. Veel geleerd en gelachen. Het was erg gezellig!

 7. Beth schreef:

  We had a great tour with Julia. She was prepared for us and greeted us warmly. The bikes were ready and we had time to get comfortable on them. Julia was attentive to all six of us as she frequently turned her head to check on her brood. The tour was not strenuous (I’m 73, with bad knees) although some of us walked our bikes up one steeper hill. Julia stopped at special historic places that I’m sure we never would have found on our own. She shared snippets of early Roman occupation and medieval myths that originated in Nijmegen as well as significant local WW2 battles. Knowledgeable and personable, she guided us through her city and we almost felt like “locals” when we were done. I highly recommend Julia and her tour , you won’t be disappointed!

 8. Marijke, Sigrid & Joyce schreef:

  Het is een bijzondere ervaring van de stad Nijmegen, waarbij je nadien anders kijkt naar bestrating en gebouwen. Julia neemt je in een ontspannen sfeer mee in de ondergrondse wereld en het verleden. Op de fiets deze stadstour ervaren is genieten van begin tot eind. Veel dank Julia, voor het delen van je passie!
  Met dank, mede namens Sigrid en Joyce,
  Marijke

 9. Mary schreef:

  We loved the experience, the patience, friendliness and dedication of Julia goes beyond expectations. She made it sure that everyone felt comfortable, assisted my daughter with bycicle ridding skills, knows her history very well and we got to see some historical landmarks. We recommend this trip.

 10. Jim schreef:

  Waan je door de rijke historie van Nijmegen. Van de Romeinen tot de tweede wereld oorlog, deze stad zit vol bezienswaardigheden die de geschiedenis tot leven brengen. Julia neemt je mee op een reis door de tijd, en weet op interactieve wijze je historisch besef van Nijmegen naar een hoger niveau te tillen. Vriendelijkheid kent geen tijd, evenals de ongedwongen sfeer en de wind door je haren. Deze fietstocht is een absolute aanrader voor jong en oud. Twijfel niet en laat je door Julia leiden in een reis door de tijd!

 11. Nicole schreef:

  Super leuke Tour. Ondanks de regen hebben we genoten!

 12. Nicole schreef:

  Gisteren met regen en wind op de fiets met Julia als gids door Nijmegen gefietst. Leuke tour, afwisselend, ongedwongen sfeer, ruimte en tijd om vragen te stellen en veel gehoord over de geschiedenis van Nijmegen. Echt een aanrader, ook namens Helene, Annemieke, Nicole en Mirjam

 13. Linda schreef:

  Super leuke fietstocht. Julia neemt je mee op een tijdreis van west naar oost Nijmegen en weer terug. Onderweg vertelt ze honderduit over de geschiedenis van Nijmegen. Van het Romeinse Rijk tot de Tweede Wereldoorlog. We hebben genoten. Echte aanrader!

Laat een recensie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selfguided Street Art Tour Arnhem!

Met deze tour bewonder je de street art in Arnhem. Je wordt al wandelend van de ene muurschildering naar de andere geleid om deze prachtige kunstwerken te bekijken.

Self-guided wandeltour
± 2,5 uur
Onbeperkt
€12,50 p.p.
Iedere dag mogelijk
Geen recensies Meer info →

De Jopen Bierquiz op de fiets | Haarlem

Op de fiets door Haarlem, met vragen over bier, Jopenbier en de historie van bier! Je wordt rondgeleid met de quiztour en komt op allerlei verrassende plekjes van het mooie Haarlem.

Self-guided fietstour
2 á 3 uur
Bierliefhebbers
€22,50 p.p.
Iedere dag mogelijk

Stadswandeling Nijmegen!

Een prachtige stadswandeling door de oudste stad van Nederland. Met deze wandeling zie je de mooiste plekjes van het stadscentrum.

Guided wandeltour
2 uur
Max. 20 personen per groep
€30 p.p. (incl. drankjes)
12 december 2021
Geen recensies Meer info →

Kerstvakantie tour voor de familie!

Wil je samen met je kind(eren) op pad in Nijmegen om ze op een speelse en leuke manier over de stad te leren? Schrijf je dan nu in voor een van de twee data in de kerstvakantie.

Guided fietstour
1,5 uur
max. 12 personen
€19,95 p.p.
28 dec. & 4 jan.
Geen recensies Meer info →