fbpx

Gebroeders van Lymborch Huis

De afbeeldingen van de gebroeders Van Lymborch zijn wereldberoemd maar hun naam bleef lang verborgen. Nergens ter wereld zie je zoveel van hun werk bij elkaar als aan de Nijmeegse Burchtstraat.

Wandeltour
45 min.
Momenteel max. 2 personen
€9,50
Direct boeken Meer lezen

Vanwege Corona is momenteel alleen de winkel van het Gebroeders van Lymborch Huis open met reservering vooraf voor max. 2 personen. Om te reserveren mail naar: secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl.

Aan de Burchtstraat in Nijmegen werkten rond 1400 Herman, Paul en Johan van Lymborch. De drie gebroeders zijn de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Ze waren hun tijd ver vooruit. Hun realistische afbeeldingen van kastelen, edelen en boeren bepalen nog steeds ons beeld van de middeleeuwen.

De afbeeldingen van de gebroeders Van Lymborch zijn wereldberoemd maar hun naam bleef lang verborgen. Ze maakten een bliksemcarrière aan het Franse hof en werden rijkelijk beloond, maar stierven alle drie op jonge leeftijd in 1416, aan de zwarte dood, de grootste pandemie uit de geschiedenis.

Nergens ter wereld zie je zoveel van hun werk bij elkaar als aan de Nijmeegse Burchtstraat, precies op de plek van hun oorspronkelijke familie-atelier. Het betoverende blauw en het glanzende goud heeft na ruim 6oo jaar niets van zijn kracht verloren.

In het Gebroeders van Lymborch Huis nemen we je mee in het spannende verhaal van Herman, Paul en Johan van Lymborch. Geniet van hun kunst en beleef de geschiedenis in de authentieke kelder van hun 14e-eeuwse atelier.

Groepsontvangst Gebroeders van Lymborch Huis

Op afspraak ontvangen wij je graag tijdens of buiten onze reguliere openingstijden. Een groepsontvangst in het Gebroeders van Lymborch Huis omvat een korte introductiefilm, een expositie van zeldzame facsimile’s van de gebroeders Van Lymborch en Johan Maelwael en een rondleiding door onze gids met onder meer een bezoek aan de 14e eeuwse kelders onder het huis. Op speciaal verzoek regelen wij ook een Bourgondische ontvangst met speciale hapjes en ons eigen ambachtelijke wijn en bier.

Deze tour is te boeken vanaf 4 personen.

Route start

Leaderboard van deze maand

Nog geen inzendingen

Volledig leaderboard

Nog geen inzendingen

Laat een recensie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Jopen Bierquiz op de fiets | Haarlem

Op de fiets door Haarlem, met vragen over bier, Jopenbier en de historie van bier! Je wordt rondgeleid met de quiztour en komt op allerlei verrassende plekjes van het mooie Haarlem.

Quiztour
2 á 3 uur
Bierliefhebbers
€19,50 p.p.
Iedere dag mogelijk
Geen recensies Meer info →

Vierdaagse special quiztour in Nijmegen | 17 & 18 juli

Al wandelend ontdek je Nijmegen en speel je mee met de interactieve quiz tour door de oudste stad van Nederland! Deze tour start bij Grand café de Waterwolf, waar je wat lekkers meekrijgt.

Quiztour
2,5 uur
Vanaf ± 15 jaar
€21,50 p.p.
17 juli & 18 juli 2021
Geen recensies Meer info →

Quiztour Nijmegen | De Derde Kamer

Dé quiz om Nijmegen te ontdekken, met de fiets of wandelend. Deze quiz wijst je de weg door Nijmegen waarbij je op verrassende locaties komt. Met een heerlijke lunch of borrelplank ga je op pad!

Quiztour
2 á 3 uur
volwassenen / kinderen
Vanaf: volw. €20 / <18 €16,50
Iedere vrij-za-zo / Koningsdag / meivakantie

De Klinker Bierquiz op de fiets! Maastricht

Je kunt niet anders dan opgaan in de zuidelijke sferen en de ontspannen ambiance van Maastricht. Met deze speciale Klinker Bierquiz nemen we je mee in een bierervaring met een prachtige omgeving.

Quiztour
3 uur
Bierliefhebbers
€23,50
Dinsdag t/m zondag
Geen recensies Meer info →