fbpx

Gebroeders van Lymborch

Aan de Burchtstraat in Nijmegen werkten rond 1400 Herman, Paul en Johan van Lymborch. De drie gebroeders zijn de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Ze waren hun tijd ver vooruit. Hun realistische afbeeldingen van kastelen, edelen en boeren bepalen nog steeds ons beeld van de middeleeuwen.

De afbeeldingen van de gebroeders Van Lymborch zijn wereldberoemd maar hun naam bleef lang verborgen. Ze maakten een bliksemcarrière aan het Franse hof en werden rijkelijk beloond, maar stierven alle drie op jonge leeftijd in 1416, aan de zwarte dood, de grootste pandemie uit de geschiedenis.

Nergens ter wereld zie je zoveel van hun werk bij elkaar als aan de Nijmeegse Burchtstraat, precies op de plek van hun oorspronkelijke familie-atelier. Het betoverende blauw en het glanzende goud heeft na ruim 6oo jaar niets van zijn kracht verloren.

In het Gebroeders van Lymborch Huis nemen we je mee in het spannende verhaal van Herman, Paul en Johan van Lymborch. Geniet van hun kunst en beleef de geschiedenis in de authentieke kelder van hun 14e-eeuwse atelier.

Groepsontvangst Gebroeders van Lymborch Huis

Op afspraak ontvangen wij je graag tijdens of buiten onze reguliere openingstijden. Bekijk en boek hier de tour!

Locatie